Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟN ΣΥΛΛΟΓΟ

Κατά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας που διεξήχθησαν στις 10/11/2022 εξελέγησαν για το Διοικητικό Συμβούλιο κατά σειρά οι: Χαβιάρας Νίκος 68 ψήφοι, Κατσάλα Βάσω 60, Βλυσίδου Ευτυχία 57, Τσιροπινά Στέλλα 55, Βλυσίδου Ανθή 54, Φλάμος Νίκος 53, Τουρλής Γιώργος 40 -και αναπληρωματικό μέλος Νιονάκη Ευαγγελία 14. Για το Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν και οι τρεις υποψήφιες: Αυγίκου Βάσω 61, Κατσάλα Καίτη 59, Βυζανιάρη Αργυρώ 57. Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τη μαζική συμμετοχή (ψήφισαν 88 συνάδελφοι, έγκυρα 87 ψηφοδέλτια), όπως και την Εφορευτική Επιτροπή (Χούλη Κυριακούλα, Νικολούλη Νατάσα, Κωστίδη Μελίνα), που επιτέλεσε με άψογο τρόπο το έργο της.

Μετά τη συνεδρίαση της 22/11/2022 το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Νίκος Κ. Χαβιάρας Πρόεδρος, Ευτυχία Μ. Βλυσίδου Αντιπρόεδρος, Ανθή Βλυσίδου Γενική Γραμματέας, Βάσω Κατσάλα Ταμίας, Στέλλα Τσιροπινά Οργανωτική Γραμματέας, Γιώργος Τουρλής Ειδικός Γραμματέας, Νίκος Φλάμος Έφορος Βιβλιοθήκης.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου στη συνεδρίαση της 21/10/2022 αποφάσισε τον ορισμό Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Τετάρτη 02/11/2022 και ώρα 12:45 στο Αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Χίου με θέματα:

 1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ.
 2. Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ.
 3. Έγκριση  Οικονομικού Απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ. και απαλλαγή του από κάθε ευθύνη.
 4. Προκήρυξη εκλογών για νέο Δ.Σ. και Ε.Ε., και Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Στην περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο, με όσα μέλη είναι παρόντα, στις 13:15.

Καλούνται τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη Γ.Σ.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 7ης Νοεμβρίου 2018, με την ακόλουθη σύνθεση:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΛΥΣΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΛΥΣΙΔΟΥ ΑΝΘΗ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΙΡΟΠΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΑΤΣΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΦΟΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΧΟΥΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ

 

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΥΓΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΑΤΣΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΒΥΖΑΝΙΑΡΗ ΑΡΓΥΡΩ

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Χίου.

Θα εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για το Δ.Σ. του Συλλόγου, θα οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής τους και θα λάβει χώρα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.

Ώρα προσέλευσης: 12:30. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 13:00, ασχέτως του αριθμού των παρισταμένων μελών.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Διοργάνωση μουσικής βραδιάς από τον Σύλλογο

Την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 19:30, στο ξενοδοχείο «Χανδρής» της πόλης μας, ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του μουσική βραδιά. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική (από μελοποιημένη ποίηση μέχρι …συρτά) και πλούσιος μπουφές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων.

Τιμή πρόσκλησης: 12 ευρώ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ «ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΧΙΟΥ»

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Ε. Charalampakis - Epimorfosi philologon 2Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνος Σύνταξης του Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών (2014) Χριστόφορος Χαραλαμπάκης βρέθηκε στη Χίο προσκεκλημένος του Συλλόγου μας κατά το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2018. Ο κ. Χαραλαμπάκης την Πέμπτη 8 του μήνα στις 7:30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου -στα πλαίσια του νέου θεσμού «Ετήσια Διάλεξη του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου» που από φέτος καθιερώνουμε-, ομίλησε με το επίκαιρο θέμα «Η ελληνική γλώσσα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης: προβλήμαCharalampakis - Omireioτα και προοπτικές». Τον διακεκριμένο ομιλητή παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Σχολικός Σύμβουλος Νίκος Κ. Χαβιάρας, ο οποίος συντόνισε και την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε τη διάλεξη. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χαραλαμπάκης πρόθυμα αποδέχθηκε την πρόταση του Σχολικού Συμβούλου να πραγματοποιήσει και επιμορφωτικό σεμινάριο για τους φιλολόγους που υπηρετούν στα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Χίου, Charalampakis - Epimorfosi philologon 1κάτι που έγινε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 12:30 με 2 μ.μ. με θέμα «Η αξιοποίηση των λεξικών στη διδακτική πράξη». Βαθύς γνώστης του αντικειμένου του και προικισμένος ομιλητής, ο κ. Χαραλαμπάκης συνήρπασε σε αμφότερες τις περιστάσεις τους ακροατές του. Ας σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών και στις δύο εκδηλώσεις ήταν και ο γνωστός στο πανελλήνιο Χιώτης συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΧΙΟ» (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ)

Η Συντακτική Επιτροπή του επιστημονικού περιοδικού του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου «Φιλολογική Χίος» απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει συνεργασία για τον επόμενο (13ο) τόμο (στην ηλ. δ/νση nhaviaras01@gmail.com, όροι συνεργασίας στον αντίστοιχο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου). Χρονοδιάγραμμα: αποστολή συνεργασιών μέχρι τέλη Ιουνίου 2018, διαδικασία κρίσης τους από τη Συντακτική Επιτροπή μέχρι τέλη Αυγούστου 2018, κυκλοφορία 13ου τόμου Δεκέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΜΟΣ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΙΟΥ»

Φιλ. Χίος 17 εξ. 1

ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 1. Γίνονται δεκτές εργασίες –στην ελληνική ή σε ξένη γλώσσα (αγγλική, γαλλική, γερμανική)– που δεν έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως. Οι εργασίες θα πρέπει να διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους και τη συμβολή τους –μικρή ή μεγάλη– στη μελέτη και την περαιτέρω έρευνα του διαπραγματευόμενου θέματος.

 

 1. Οι εργασίες μπορούν να καλύπτουν θέματα της ευρύτερης φιλολογικής επιστήμης (Φιλολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Γλωσσολογίας, Λαογραφίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής κ.λπ.). Δεν δημοσιεύονται λογοτεχνικά έργα.

 

 1. Οι εργασίες αποστέλλονται εκτυπωμένες σε χαρτί Α4, στη μία και μόνο όψη του και με διπλό διάστημα μεταξύ των σειρών, και συγχρόνως σε ηλεκτρονική μορφή.

 

 1. Δύο με τρεις μήνες μετά τη λήψη της συνεργασίας ο αποστολέας ενημερώνεται με επιστολή ή ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Υπεύθυνο Έκδοσης ή από μέλος της Συντακτικής Επιτροπής για το αν αυτή γίνεται ή όχι δεκτή για δημοσίευση και σε ποιο τόμο του περιοδικού (επόμενο ή μεθεπόμενο). Ο συνεργάτης, αν του ζητηθεί από τον Υπεύθυνο Έκδοσης ή από μέλος της Συντακτικής Επιτροπής, έχει την υποχρέωση να κάνει τουλάχιστον μία διόρθωση του τυπογραφικού δοκιμίου της εργασίας του μέσα σε χρονικό διάστημα 7 έως 10 ημερών.

 

 1. Κάθε συνεργασία πρέπει να συνοδεύεται από περίληψη 6 έως 10 σειρών στην αγγλική γλώσσα.

 

 1. Για κάθε συνεργασία που υπερβαίνει τις 6 σελίδες του περιοδικού μπορούν να διατίθενται 50 ανάτυπα. Ο συνεργάτης που επιθυμεί αυτά τα ανάτυπα συνεννοείται για την παραγωγή, τα σχετικά έξοδα και την παραλαβή τους με τις εκδόσεις Αιγέας (Απλωταριάς 44, 82131 Χίος, τηλ. 2271021550).

 

 1. Οι εργασίες θα πρέπει να τηρούν τους ισχύοντες κανόνες της ορθογραφίας και της στίξης.

 

 1. Τα χωρία ή οι φράσεις από αρχαία ελληνικά κείμενα γράφονται στο πολυτονικό (και με διάκριση της βαρείας από την οξεία).

 

 1. Οι συνεργάτες υπογραμμίζουν ή τις φράσεις ή τις λέξεις που πρέπει να γραφούν με πλάγια τυπογραφικά στοιχεία. Έντονα τυπογραφικά στοιχεία χρησιμοποιούνται μόνο στους τίτλους ενοτήτων, και οι συνεργάτες πρέπει επίσης να τα γράφουν εντονότερα.

 

 1. Οι σημειώσεις πρέπει να γράφονται στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας με αύξοντα αριθμό 1, 2, 3… από την αρχή μέχρι το τέλος της εργασίας και με μικρότερου μεγέθους γραμματοσειρά από αυτήν του κυρίως κειμένου της. Οι βιβλιογραφικές παραπομπές είναι προτιμητέο να γράφονται ως εξής:

 

ΒΙΒΛΙΑ

Ζολώτα, Γ. Ι., Ιστορία της Νήσου Χίου, τ. Β΄, εν Αθήναις 1924, σσ. 74-84.

Bury, R. G., A history of Greece, 3rd ed., London 1951, σ. 118.

Glotz, G., Η αρχαία Πόλη, μετ. Αγνή Σακελλαρίου, Μορφ. Ίδρυμα Εθν. Τραπέζης, Αθήνα 1981, 35.

Jacoby, F., FGrHist. 328 F4

 

ΑΡΘΡΑ

Browning, R., “Constantine Trypanis – In Memoriam”, Φιλολογική Χίος, τ.4 (1995) σσ. 5 – 14.

Finley, M.I., “Was Greek Civilization Based on Slave Labour?”, Historia (1959)     197-211.

 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ομήρου, Ιλ. Α (ή 1.) 8-10.

Ευριπ., Ικέτιδες 238-245.

Ξενοφώντος, Ελληνικά V.3.16.

Πλάτωνος, Πολιτεία 337a.

Cato, De agricultura 11.

 

Εναλλακτικά, βιβλιογραφική παραπομπή μπορεί να γίνεται εντός του κυρίως   κειμένου και με την αναφορά μόνο του συγγραφέα και του έτους δημοσίευσης του βιβλίου ή του άρθρου, όμως πρέπει στο τέλος της εργασίας να παρατίθεται αναλυτική Βιβλιογραφία.

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε ο 12ος τόμος (2016-2017) της «Φιλολογικής Χίου», του επιστημονικού περιοδικού που εκδίδει ανά διετία ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικής εμφάνισης τόμο 280 σελίδων (περισσότερες από όλους τους προηγούμενους), ο οποίος περιέχει 14 άρθρα-μελέτες υψηλού επιπέδου, αρκετά από αυτά χιακού ενδιαφέροντος, που θεραπεύουν τις επιστήμες της φιλολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας, της παιδαγωγικής κ.ά. Στους συνεργάτες του τόμου (οι περισσότεροι Χιακής καταγωγής) συγκαταλέγονται ο Ν. Μαυρέλος, ο Κ. Φραγκομίχαλος, ο Αρ. Καλάργαλης, ο Ν. Κ. Χαβιάρας, η Μ. Ξύδα και ο Στ. Φασουλάκης. Η «Φιλολογική Χίος» είναι πλέον το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό που εκδίδεται στη Χίο. Ο τόμος, όπως και οι προηγούμενοι, τιμάται 10 ευρώ και διατίθεται από το Σύλλογό μας (τηλ. υπευθύνου έκδοσης 6944581346, ηλ. δ/νση nhaviaras01@gmail.com) και τις εκδόσεις Αιγέας – Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, που τον εκτύπωσαν και έχουν την κεντρική διάθεση.
Ευκαιρίας δοθείσης, απευθύνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πρόσκληση για αποστολή συνεργασιών για τον επόμενο τόμο (αποστολή συνεργασιών μέχρι τέλη Απριλίου 2018, διαδικασία κρίσης τους από τη Συντακτική Επιτροπή μέχρι τέλη Ιουνίου 2018, κυκλοφορία 13ου τόμου Νοέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019).

«ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ChandrisΤο απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε από το Σύλλογό μας «ποιητικός» καφές (ή τσάι), όπου, όποιος από τους προσκεκλημένους το επιθυμούσε, μπορούσε να διαβάσει στους υπολοίπους ποιήματα που του άρεσαν -ή και δικά του-, μια ιδέα που κυοφορούνταν αρκετό καιρό. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον ωραίο ημιυπαίθριο χώρο γύρω από την πισίνα του Ξενοδοχείου «Χανδρής» της πόλης μας. Παρά το ότι η προσέλευση των συναδέλφων δεν ήταν η αναμενόμενη, οι παρόντες και οι παρούσες απήλαυσαν ένα εξαιρετικό απόγευμα. Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου, που έκανε την αρχή διαβάζοντας ένα ποίημα της Κικής Δημουλά, ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών ανέγνωσαν ο συνάδελφος φυσικός Γιάννης Γαϊσίδης, οι φιλόλογοι Αναστασία Νικολούλη και Ανθή Βλυσίδου. Το σκηνικό συμπλήρωσαν η περιποίηση του προσωπικού και οι αλμυρές και γλυκές γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ του ξενοδοχείου. Ας σημειωθεί ότι μας τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου Μαρία Βασιλακάκη-Ντούλου. Την πολύ όμορφη πρόσκληση για την εκδήλωση δημιούργησε η Οργανωτική μας Γραμματέας Στέλλα Τσιροπινά.

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤ. ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Mastrapas 2MastrapasΤο διήμερο 9-10 Μαΐου 2017 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νησί μας τους Αντώνη Ν. Μαστραπά, Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Πειραιά και Γεν. Γραμματέα της Π.Ε.Φ. (παλαιό φίλο του Συλλόγου και της Χίου), και Μανώλη Μ. Στεργιούλη, Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Λακωνίας και Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Φ. Οι εκλεκτοί συνάδελφοι υπήρξαν εισηγητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εν ενεργεία φιλολόγους του Νομού μας που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χίου (και Πρόεδρος του Συλλόγου μας) Νίκος Κ. Χαβιάρας την Τετάρτη 10 Μαΐου στο 1ο ΓΕ.Λ. Χίου. Θέμα του σεμιναρίου ήταν «Η διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και ο κ. Στεργιούλης παρουσίασε «Διδακτικές προτάσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλέους», ενώ ο κ. Μαστραπάς «Μικροδιδασκαλίες Ιστορίας Γυμνασίου και Λυκείου με αξιοποίηση πηγών». Οι εισηγήσεις τους έγιναν ευμενέστατα αποδεκτές από τους παρισταμένους συναδέλφους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, μαζί με τον ερχομό της άνοιξης (εαρινή ισημερία), εορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο Σύλλογός μας, ίσως ο πιο αρμόδιος φορέας του νησιού σε σχέση με το θέμα, διοργανώνει το ίδιο βράδυ στις 9 μ.μ., στο winebar «Οδύσσεια» (στην προκυμαία της Χίου), σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Χίου, μουσική εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Γιάννη Μαθέ. Υπό τον τίτλο «Ποιητές ΜΡ3» ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τραγούδια δεκατριών μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Τον συνοδεύουν ο Γιάννης Καφετζόπουλος (πιάνο) και ο Χρήστος Δαλιάνης (βιολί). Καλούνται οι φιλόλογοι και οι φιλόμουσοι της Χίου να παρακολουθήσουν την αξιόλογη αυτή βραδιά.

«ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ» ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2016-2017

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου προσέφερε το ποσό των 300 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» (Παράρτημα Χίου) για την έκδοση του επόμενου τεύχους της εφημερίδας των μαθητών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της στο νησί μας.